De controle duurde van 13.30 uur tot 21.30 uur. In totaal werden er 14.500 voertuigen gescand. Bij de controle werkte de politie samen met de Douane, gemeentelijke- en Rijksbelastingdienst, Gerechtsdeurwaarders en de RDW. (Foto's: Wilco Devilee).

Verkeerscontrole: Beslag op 23 auto's en 60.000 euro achterstallige boetes en belasting

Bij een grote verkeerscontrole in Leiden Zuid-West is gisteren op 23 auto’s beslag gelegd door de belastingdienst. Tien auto’s zijn ook echt in beslag genomen. In het eerste geval gaat het om een administratieve maatregel. Er ligt beslag op de auto totdat de achterstallige belasting is voldaan, maar de eigenaar mag er wel zelf in blijven rijden. Verkopen is niet toegestaan. Voor de controle haalden motoragenten de auto’s, motoren, brommers en zelfs een shovel van de weg. Ze werden naar het parkeerterrein achter de Vijf Meihal gedirigeerd waar de controles plaatsvonden.

Bij de controle werd onder andere gebruik gemaakt van de rollentestbank voor snor- en bromfietsen en is op vier plekken gebruik gemaakt van de ANPR. Dit is een systeem dat kentekens van passerende voertuigen scant. De operator van het systeem krijgt meteen een signaal als een voertuig voorkomt in de database. Dit kan variëren van een gezocht persoon, een gestolen voertuig tot iemand met een belastingschuld.

controle2.jpg

De belastingdienst inde bijna 43.000 euro aan openstaande vorderingen. Aan achterstallige boetes werd er voor zo’n 15.000 euro opgehaald. Twee mensen die hun boete niet konden betalen, werden aangehouden. Daarnaast schreef de politie zo’n 40 processen verbaal voor verschillende verkeersovertredingen en gebreken aan auto’s en scooters. Een bestuurder reed met alcohol op en moest direct een boete van 370 euro betalen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×