Na de ontruiming in 2010 werd uit protest een tijdelijke Weggeefwinkel ingericht in het Atrium van het Leidse stadhuis. (Archieffoto: Chris de Waard).

VVD: "Dubbele subsidie weggeefwinkel stoppen"

De VVD Leiden wil dat de gemeente zo snel mogelijk een einde maakt aan de dubbele subsidie die de Weggeefwinkel ontvangt. In 2012 verkocht de gemeente het complex aan de Middelstegracht 36 aan de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg. De SVK kreeg daarmee een nieuwe – legale – plek in de stad nadat ze eerder uit de kraakpanden aan de Koppenhinksteeg waren gezet. Om het pand te kunnen kopen verrekende de gemeente de koopprijs van 210.000 euro met de te ontvangen subsidies voor de komende 20 jaar aan de Fabel van de Illegaal en de Weggeefwinkel.

Audiofragment: VVD-fractievoorzitter Zevenbergen wil dat de Weggeefwinkel zo snel mogelijk vertrekt van de Lammenschansweg.

De Weggeefwinkel is tot op de dag van vandaag nooit in het complex aan de Middelstegracht getrokken, maar zit voor een prikkie in een pand aan de Lammenschansweg. De VVD vindt het belachelijk dat de organisatie op die manier twee keer subsidie krijgt voor het onderkomen en dient volgende week tijdens de raadsvergadering een motie in om daar een einde aan te maken.

De Weggeefwinkel wil zelf ook wel verhuizen naar het gebouw aan de Middelstegracht, maar kan daar nog steeds niet terecht. De benodigde verbouwing is nog niet uitgevoerd en de SVK wil de daarvoor benodigde centen volgens wethouder Laudy eerst verdienen in het Vrijplaatsdeel van het gebouw. De verbouwing laat daardoor al geruime tijd op zich wachten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×