Maarten 't Hart deed meet zijn helikopter ook Leiden aan. In de bibliotheek aan de Nieuwstraat werd hij groots ontvangen. Na afloop signeerde hij zijn succesroman 'Een vlucht regenwulpen'. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Schrijver Maarten 't Hart landt ook in Leiden

Maarten ’t Hart maakte zaterdag per helikopter een vlucht over Nederland. Hij deed dat in het kader van zijn roman ‘Een vlucht regenwulpen’ die dit jaar centraal staat bij de campagne Nederland Leest. De schrijver werd opgehaald in zijn woonplaats Warmond en vloog vervolgens naar Schagen, Vriezenveen, Geldrop en Leiden waar de helikopter landde op het weiland van boer Wilbert van der Post aan de Vlietweg.

Vervolgens vertrok ’t Hart naar BplusC in de Nieuwstraat waar hij werd opgewacht door de directeur en belangstellenden die zijn boek gratis hadden afgehaald. Het bezoek werd opgeluisterd door operazangeres Tania Kross die een lofrede zong op het beroemde boek. De liedtekst was samengesteld uit regels uit het boek. Na afloop van de bijeenkomst signeerde ’t Hart zijn boek. 

Door het boekje gratis weg te geven, hoopt de organisatie dat mensen weer aan het lezen gaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×