Politie waarschuwt: Vals geld in omloop

De afgelopen weken is er in Leiden een aantal keer betaald met geld dat vals bleek te zijn. In drie gevallen werd er betaald voor eten bij of van een snackbar. Een vierde keer werd een tankstation gedupeerd. In twee gevallen werd er telefonisch eten besteld bij een snackbar. De bezorger werd vervolgens voor het opgegeven adres opgewacht door een nog onbekende persoon en die aangaf dat het adres verkeerd was doorgegeven, maar dat hij het eten had besteld.

Na betaling voor de bestelling liep de persoon weg en de bezorger ging weer verder met zijn werk. Pas terug bij de snackbar bleek dat er betaald was met vals geld. Door de politie wordt er onderzoek gedaan naar de herkomst van het valse geld.

Vals geld is te herkennen aan (het ontbreken van) een aantal kenmerken. Via de site van Opgelicht is een dossier te raadplegen. Voor Apple en Android is een app beschikbaar voor smartphone of tablet. Via deze app, de Eurobiljet App, is ook te controleren of een biljet echt of vals is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×