In heel Nederland zijn alle kinderboerderijen en dierenweides verplicht gesloten. In elk geval tot woensdagmorgen 11.30 uur. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden sluit kinderboerderij en dierenweides wegens vogelgriep

In elk geval tot en met aanstaande woensdagmorgen zijn alle Leidse dierenweides gesloten. Dat geldt ook voor de kinderboererij in de Merenwijk. Sinds gisteren vogelgriep werd vastgesteld bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (bij Gouda) geldt in heel Nederland een vervoersverbod voor pluimvee, eieren en mest. Ook geldt er een ophok- en afschermplicht voor kinderboerderijen.

Alle kinderboerderijen in Nederland zijn verplicht gesloten voor publiek. Ook geldt een afschermplicht. Dit betekent dat het pluimvee afgeschermd wordt, zodat ze niet in direct contact kunnen komen met andere dieren of mensen. De nu uitgebroken variant van de vogelgriep is niet alleen zeer besmettelijk, hij kan ook van dieren overgebracht worden op mensen. Besmetting van mens op mens is niet mogelijk.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×