Dit grote schaalmodel van een VOC schip komt aan de zijkant van een leegstaand pand in de Trompstraat te hangen. Het kunstwerk is bijna af. Er komen nog kanonnen in het schip en het krijgt een heus boegbeeldje. (Foto: Andre Sas).

Gigantisch VOC schip in Zeeheldenbuurt

Kunstenaar Andre Sas bouwt een gigantisch VOC schip dat aan een onbewoonbaar pand in de Trompstraat komt te hangen. De Leidse kunstenaar werd een paar maanden geleden door Portaal gevraagd een kunstwerk te maken. Na overleg met bewoners van de Zeeheldenbuurt, werd besloten een VOC schip na te bouwen, “het is heel leuk dat veel mensen uit de wijk meedenken en meedoen”.

Andre Sas hoopt dat het schip begin februari geplaatst kan worden. “Het is nu nog wachten op de vergunning van de gemeente”, aldus Sas. Bij die klus kan de kunstenaar op hulp uit de wijk rekenen, er zijn al verschillende buurtbewonders die een vorkheftruck beschikbaar hebben gesteld.

Audiofragment: Andre Sas bouwt gigantisch VOC schip in Zeeheldenbuurt.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×