De Lammermarkt verandert vanaf februari in een grote bouwput. Letterlijk. De parkeergarage wordt met 22 meter de diepste van heel Nederland. (Hoofdfoto: Teun de Reede, fotoreportage: Chris de Waard).

Put van 22 meter diep: Bouw ondergrondse Lammermarkt-garage wordt indrukwekkend project

“U gaat last van  ons krijgen. Dat kunnen we niet voorkomen. Maar ik weet zeker dat u ook onder de indruk gaat zijn!” Aan het woord is projectmanager Peter Gossink van de aannemerscombinatie Dura Vermeer – Besix die de twee ondergrondse parkeergarages in Leiden gaat bouwen. Gisteren was de officiĆ«le start van de werkzaamheden bij de Lammermarkt in het nieuw geopende informatiecentrum op nummer 35. Daar kunnen omwonenden en andere belangstellenden voortaan terecht met al hun vragen.

Audiofragment: Reportage rond de officiele start van de bouw van de ondergrondse Lammermarkt parkeergarage.

De afgelopen weken is het terrein gereed gemaakt voor de bouw. Ook zijn de weg en het fietspad verlegd en is er een tijdelijk parkeerterrein aangelegd langs het water van de Rijnsburgersingel. In februari start de bouw van de ondergrondse garage voor 525 auto’s. Het wordt met 22 meter de diepste van Nederland. De bouw begint voor een groot deel onder water. Als eerste worden er damwanden 30 meter diep de grond in geslagen. Vervolgens worden de wanden gegoten. Begin 2017 moet de garage worden opgeleverd en verkast het hele bouwcircus naar de Garenmarkt voor de tweede ondergrondse garage.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×