Negatieve beoordeling LUMC Hartcentrum

Ondanks dat het LUMC vorig jaar het laagste sterftecijfer voor veel voorkomende hartchirurgische ingrepen van Nederland had, heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg kritiek geuit op het hartchirurgisch team van het ziekenhuis. Dit team houdt zich bezig met hartoperaties en is onderdeel van het LUMC Hartcentrum.

De afgelopen vijf jaar is er volgens de de inspectie meermalen sprake geweest van geen goed leiderschap en verliep de samenwerking tussen de chirurgen niet professioneel. Bovendien werd er te weinig geleerd van fouten en van elkaar.

De inspectie wil komend voorjaar stukken binnen hebben waaruit blijkt dat de Leidse chirurgen voortaan beter samenwerken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×