Dubbele straf voor opgepakte scooterdief

De politie heeft vorige week in de Driftstraat twee jongens aangehouden die op een gestolen bromscooter reden. Rond 01.00 uur ’s nachts ging de politie af op een melding van een auto-inbraak op de Lage Rijndijk. Twee personen op een bromscooter sloegen op de vlucht toen zij de politie zagen. Hierop ontstond een korte achtervolging. In de Driftstraat kon de politie de twee jongens van 17 jaar uit Koudekerk aan den Rijn rond 01.15 uur aanhouden.

Een van hen pleegde verzet bij zijn aanhouding, waardoor een agent lichtgewond raakte. Ook troffen agenten schroevendraaiers en een steeksleutel aan onder het scooterzadel. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. De twee reden op een gestolen bromscooter. Onderzocht wordt of zij betrokken zijn bij de auto-inbraak op de Lage Rijndijk.

De jongen die de agent verwondde, kan op een dubbele straf rekenen. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat geweld tegen politie-agenten en andere hulpverleners tot een fors hogere straf leidt.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×