Burgemeester Lenferink Leidenaar van 2014

3

‘Enorm verrast’ was hij. Burgemeester Lenferink had niet verwacht dat hij door de leden van de Business Club Leiden (BCL) gekozen zou worden tot Leidenaar van 2014. BCL-voorzitter Chris Verplancke maakte dit gisteravond bekend tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden bij Kunsthuis Leiden.

“Burgemeester Lenferink kreeg een grote meerderheid van de stemmen en dat heeft hij verdiend,” stelt Verplancke. Hij overhandigde een beeldje, de bronzen ‘Jonge Rembrandt’, aan de burgemeester: “Het afgelopen jaar heeft hij zijn coalitie bij elkaar weten te houden, hij heeft zich hard ingezet voor de veiligheid in Leiden en hij trad heel goed op tijdens de problemen omtrent Benno L.”

Opvallend was dat er meer politici genomineerd waren. Ook wethouder Paul Laudy kwam bijvoorbeeld in aanmerking en wethouder Robert Strijk stond op de derde plek. Verplancke: “Dit laat zien dat de relatie tussen de ondernemers en politici in Leiden steeds beter wordt.” Strijk deelt derde plek met dichter Nico Dijkshoorn, Naturalis-onderzoeker Freek Vonk en minister Melanie Schulz. Op de tweede plek staan kunstenaar Casper Faassen en waterpoloër Iefke van Belkum.

Vorig jaar koos de BCL dj Armin van Buuren tot Leidenaar van het Jaar 2013. Een jaar eerder werd de titel voor de eerste keer toegekend. Toen aan komiek Jochem Myjer.

Delen

3 reacties

  1. Chris de Waard
    Chris de Waard op

    @Ron: Dat staat in de 1e zin: “Burgemeester Lenferink had niet verwacht dat hij door de leden van de Business Club Leiden (BCL) gekozen zou worden tot Leidenaar van 2014.”

Over de auteur

Je bent nu offline