Nieuwe flitspaal op Churchillaan

Volgende week wordt er weer een nieuwe digitale flitspaal aangezet op de Churchilllaan. De nieuwe flitspaal controleert niet alleen de snelheid, maar ook het rijden door rood licht. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onder leiding van het Openbaar Ministerie met als doel de komende jaren een groot deel van de analoge flitspalen te vervangen door digitale palen. Voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en dat de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Ook valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera. Gemaakte beelden van snelheidsovertreders worden direct overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakte nog gebruik van een filmrol, die eerst ontwikkeld moest worden. De digitale flitser maakt gebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×