Leiden krijgt eerste bollenasiel van Nederland

Na een kerstbomenasiel, is de regio nu ook een bollenasiel rijker. Bij Hoeve Cronesteijn komt een bloembollenasiel waar uitgebloeide bollen een tweede kans krijgen. De bollen worden herplant op het terrein van de hoeve, waar mensen met een beperking werken. Ook elders in de stad, bijvoorbeeld bij het stadhuis, kunnen de bollen een mooie plek krijgen om Leiden op te fleuren. Wethouder Frank de Wit opent het bollenasiel volgende week officieel.

Hoeve Cronesteijn isĀ een locatie van de Gemiva-SVG Groep in Leiden. Er werken mensen met een beperking. Zij onderhouden de moestuin, verbouwen groente, fruit en kruiden, maken meubels van steigerhout, verzorgen de dieren en kloven haardhout.

Margreeth van Dam, begeleider bij Cronesteijn, vertelt: “De meeste uitgebloeide bollen verdwijnen in de groene, of nog erger, gewone afvalemmer. Mensen weten vaak niet dat de bol opnieuw uit kan komen of hebben geen plek om de bol te planten. Hartstikke zonde natuurlijk! Wij geven deze bollen dan ook heel graag een tweede kans. En voor onze deelnemers is het bollenasiel een hele leuke, zinvolle en duurzame activiteit.”

Bollen welkom
Het mag duidelijk zijn dat uitgebloeide bollen welkom zijn bij Hoeve Cronesteijn. De Hoeve ligt aan de rand van park Cronesteijn, vlakbij de Lammebrug. Het adres is Cronestein 1. Er staat een kist met deksel bij de ingang van de Hoeve waar mensen de bollen in kunnen deponeren. Inwoners van Zoeterwoude kunnen hun bollen inleveren bij de ingang van Swetterhage.

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×