De doodzieke Saskia Maertens is in Nederland uitbehandeld. Haar broer Stefan probeert de benodigde 43.000 euro nu via publieksacties binnen te halen. Voor dat geld kan Saskia in Duitsland nog wel behandeld worden.

Leidenaar start actie voor doodzieke zus

Leidenaar Stefan Maertens is ten einde raad. Zijn 48-jarige zus Saskia is ziek. Ze heeft alvleesklierkanker met uitzaaiingen in de lever. In Nederland is ze uitbehandeld, maar in Duitsland bestaat er wel een behandeling. De benodigde 43.000 euro wordt echter niet vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars. In  ons land staat de behandeling (dendritische celtherapie) nog in de kinderschoenen, waardoor de vergoeding nog niet is geregeld.

Stefan laat het er niet bij zitten en probeert nu via een crowdfundingactie het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Ook via Facebook doet hij zijn oproep: “Lieve vrienden, bekenden en familie, ik heb een verzoek. Mijn lieve, knappe zus is ziek, heel ziek. Zo ziek dat er in Nederland geen behandeling meer mogelijk is….maar in Duitsland wel!”

Inmiddels zijn de eerste donaties binnen en kan de behandeling van – in eerste instantie – 11.000 euro in Duitsland plaatsvinden. Voor de vervolgbehandelingen van 5.500 euro per stuk is er echter nog snel geld nodig. “Alle donaties zijn welkom,” zegt Stefan: “Groot of klein, het maakt niet uit.” En als de behandeling toch niet kan starten, krijgt iedereen het geld terug.” Iedere donateur ontvangt een e-mail met daarin het gedoneerde bedrag. Het geschonken bedrag kan zowel particulier als zakelijk opgevoerd worden in de belastingaangifte.

Doneren kan via:
BANK: ABN AMRO
IBAN: NL85ABNA0452658357
T.N.V.: Saskia E. Maertens
Onder vermelding van: Donatie behandeling en uw e-mailadres

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×