Leidse televisies volgende week 'op zwart'

Vanaf aanstaande maandag gaat Ziggo het kabelnetwerk aanpassen. Dat heeft te maken met de overname van Ziggo door het Amerikaanse Liberty Global, dat in Nederland ook het moederbedrijf is van UPC. Door de samenvoeging van de twee kabelgiganten moeten alle bestaande Ziggo-abonnees hun tv opnieuw instellen. In Leiden rond 16 februari.

Na de ‘netwerkharmonisatie’ hebben Ziggo-klanten geen digitaal tv-beeld meer. Er verschijnt een foutmelding. Om weer tv te kunnen kijken, moeten alle zenders opnieuw worden opgezocht. Volgens Ziggo is dat ‘een eenvoudig proces‘. Het nieuwe zenderpakket is uitgebreider dan het huidige, Zo kunnen er meer zenders in HD-kwaliteit worden bekeken en worden alle regionale omroepen aan het pakket toegevoegd.

De samenvoeging heeft geen impact op bellen en internetten. Het samengevoegde bedrijf gaat verder onder de naam Ziggo. De naam UPC verdwijnt dus.

Op www.integratieupcenziggo.nl staat informatie over de gevolgen van de overname.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×