Elvis 'look-a-likes' in Stadsgehoorzaal

Op 8 januari 2015 zou Elvis 80 jaar zijn geworden. Elvis look-a-likes Ben Thompson en Chris Connor laten op 14 maart Elvis weer tot leven komen in een spectaculaire theatershow in de Stadsgehoorzaal. Na afloop verzorgen de Gitarama’s een swingende afterparty.

Ben Thompson blijft maar prijzen winnen als Elvis Tribute Artist. De jonge Engelsman deed ook dit jaar mee aan de grote, wereldwijde wedstrijd in Memphis, Tennessee, USA, uitgeschreven door Graceland. Memphis was de woonplaats van Elvis Presley, Graceland is zijn beroemde landgoed waar jaarlijks 800.000 bezoekers komen.

De wedstrijd, Elvis Ultimate Tribute Artist, trekt elk jaar honderden deelnemers van over de hele wereld. In 2013 behaalde Ben al de Top 5, dit jaar is hij tweede geworden met zijn vertolking van de jonge Elvis. Een bijzonder knappe prestatie. Ben was verzekerd van deelname door het winnen van de eveneens gerenommeerde ‘Tupelo’s Ultimate Elvis Tribute Artist’ wedstrijd eerder dit jaar. Tupelo, Mississippi, USA, is de geboorteplaats van Elvis Presley.

Eveneens te zien in deze productie is de Engelsman Chris Connor. Zijn gelijkenis met Elvis is zeer opmerkelijk te noemen. Chris is een snel rijzende ster als Elvis Tribute Artist zijnde en stond onlangs als eerste Elvis Tribute Artist uitverkocht in het prestigieuze London Palladium. Ook Chris ontvangt de nodige prijzen voor zijn optredens. Deze zomer won hij in Memphis een bijzondere publieksprijs: Best Elvis Tribute Artist Of The The Year 2014. Daarbij een aantal gerenommeerde namen achter zich latende. Niemand minder dan Elvis’ zijn eigen tourmanager Joe Esposito bracht tevens een emotioneel eerbetoon aan Chris: “Wow, you sound and look just like Elvis”.

Speciaal voor Leiden is de band De Gitarama’s gevraagd de afterparty te verzorgen. Petticoats aan, kuiven in het vet, suikerspinnen in de lak, blauwe suède schoenen aan en voetjes van de vloer: de Gitarama’s are coming to Town!

De Gitarama’s vormen een strakke live band uit de regio Zuid-Holland die al vele jaren een uitstekende naam heeft. Authentieke ’50’s & ’60’s Rock ‘n’ Roll en Rock-A-Billy. Oude Rock ‘n’ Roll hits – Shakin’ Stevens, Carl Perkins, Eddie Cochran – in een nieuw jasje maar ook rock ‘n’ roll van vandaag. Hierbij kunt u denken aan bands als BR5-49, Dave Alvin & The Blasters en The Mavericks. Dit alles overgoten met een duidelijke Gitarama sound. Zanger Rogier van Luyken begon in 1990 met zingen en stond o.a. in 1994 in de Soundmixshow van Henny Huisman als ‘Ricky Nelson’. Heeft honderden optredens achter zijn naam staan in binnen- en buitenland. In 2004 stond hij met de originele live band van Elvis Presley in Paradiso te Amsterdam.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×