Uitslaande brand in Peli: tien kamers onbewoonbaar

Bij een grote brand in de Pelikaanhof zijn afgelopen nacht zeker tien studentenwoningen onbewoonbaar geraakt. Eén bewoner is naar het ziekenhuis vervoerd, een aantal anderen zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze mogelijk rook hadden ingeademd.

Rond 5.00 uur vanmorgen werd de brand in het studentencomplex aan de Pelikaanstraat ontdekt. Ongeveer een uur later was de uitslaande brand onder controle. Tijdens het blussen moesten veel  bewoners het complex verlaten. Ze werden aan de overkant opgevangen bij de Engelse pub Bad Habits. Voor de studenten die in de tien kamers woonden die niet meer bewoonbaar zijn, wordt elders onderdak geregeld. Voor de overige bewoners is het ook nog behelpen. Uit voorzorg zijn water, gas en elektriciteit afgesloten. De gemeente adviseert de bewoners om contact op te nemen met de verhuurder.

Bij de brand kwam ook burgemeester Lenferink ter plaatse. Omdat in het complex honderden studenten wonen, werd uit voorzorg snel opgeschaald naar GRIP 1. Dat is een procedure voor de veiligheidsdiensten.

Over de oorzaak van de brand zijn nog geen mededelingen gedaan. Evenmin over de hoogte van de schade.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×