De winnares van de editie van vorig jaar, Yoon Mi Choi (Foto: Bram van den Berg)

Leiden Boonekamp Jazz Award morgen van start

Morgen start de zevende editie van de Leiden Boonekamp Jazz Award in de QBUS. Op woensdag en donderdag zullen tien deelnemers in twee voorrondes strijden om een finaleplek. Deze finale is op zondag 29 maart in de Stadsgehoorzaal. Cultuurwethouder Robert Strijk zal dan de trofee uitreiken.

De finale van deze jazzcompetitie valt samen met het nieuwe Leidse Jazzfestival ‘Rhythm Groove & Bass’ en het ‘OPEN Weekend’, dat in het teken van de jazzmuziek staat. In winkels en horecagelegenheden in en rond de Breestraat zal overal jazzmuziek in vele vormen worden gespeeld.

De deelnemers zijn allen conservatoriumstudenten en zullen beoordeeld worden door een zeskoppige jury, onder meer bestaande uit de gerenommeerde jazzmuzikanten Ilja Reijngoud en Bart Wirtz. De voorrondes beginnen om 20.15 uur.
Meer informatie staat op www.leidsejazz.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×