De Teldersschool aan het Kiljanpad. De gemeente heeft besloten de scholen en de speeltuin tot één grote campus te verenigen (Foto: PR).

Gemeente biedt stageplaatsen aan voor jongeren

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197474071″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Werkakkoord jongeren
De gemeente gaat voor stage- en werkervaringsplekken zorgen voor jongeren, om de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Daartoe sluit het op 31 maart het Werkakkoord Jongeren af. “Voor hoger opgeleiden die na afstuderen niet meteen een baan kunnen vinden, maar ook voor MBO-studenten en VMBO’ers gaan we plekken aanbieden”, zegt Damen. “Van stedelijk beheer tot beleidsadviseur, er zijn ontzettend veel mogelijkheden.”

Evaluatie duurzaamheidsfondsen
Het college heeft een evaluatie gemaakt van de Leidse duurzaamheidsfondsen. Er is nog genoeg geld voor duurzaamheidsinitiatieven. Het blijkt echter lastig mensen te bereiken. Daarom moet er meer aandacht worden besteed aan communicatie, vindt wethouder Marleen Damen. Een ander probleem is dat de vertaling van een idee naar een concreet voorstel vaak achterwege blijft.

Campus Kiljanpad
De gemeente heeft voorgesteld om bij de vernieuwing van de Teldersschool en Daltonschool Leiden zoveel mogelijk onderwijsgerelateerde plekken op één plaats te huisvesten. Naast de twee scholen gaat het ook onder meer om speeltuin De Vijf Hoven. “Er komt nu een projectleider om te kijken of we daar een mooi samenhangend geheel voor de jongeren kunnen maken”, aldus Damen.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×