Vorig jaar bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de Koningsspelen in De Rijp waar ze onder andere een potje tennis meespeelden. (Foto: Frank van Beek, ANP).

Koningspaar geeft startsein Koningsspelen in Leiden

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen vrijdag 24 april een deel van de Koningsspelen in Leiden bij. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. De dag begint met een gezamenlijk ontbijt, daarna wordt er door de leerlingen gesport en gedanst. De Koning en Koningin geven het startsein voor de sportdag.

In Leiden doen bijna 8.000 leerlingen van 30 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Zij worden begeleid door ruim 1.000 leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Tijdens de Koningsspelen ontbijten en sporten de leerlingen op diverse locaties in Leiden.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die wordt voorafgegaan door een feestelijk Koningsontbijt. In Leiden is er in samenwerking met de gemeente voor gekozen leerlingen uit het voortgezet en hoger onderwijs bij de organisatie te betrekken. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. Voor de Koningsspelen in 2015 hebben 5.403 basisscholen met in totaal ruim 1,1 miljoen leerlingen zich ingeschreven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×