Opening van het Leidsch Singelspel op het Lakenplein (Foto: Maarten Mulder).

Levend Leids ganzenbord op het Lakenplein

Je kennis over Leiden testen als levende pion op een levensgroot ganzenbord? Dan kan vanaf nu op het Lakenplein, tegenover de Meelfabriek. Vrijdag opende wethouder Frank de Wit samen met de Stadstijgers op feestelijke wijze Het Leidsch Singelspel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197980399″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het spel werkt als volgt: allereerst gooi je, met behulp van een smartphone, een digitale dobbelsteen. Op elk vakje staat een QR-code. Wanneer je deze vervolgens scant, krijg je een vraag over Leiden voor de kiezen. Beantwoord hem goed en je mag verder. Ook zijn er klassieke valkuilen die omzeild dienen te worden, met een Leids tintje. Voor de niet-smartphonebezitters: er zijn ook papieren vragenlijsten, zolang de voorraad strekt.

“Het spel is bedoeld om elementen als geschiedenis, educatie, maar ook commercie te verbinden”, aldus initiatiefnemers Barbara van Druten en Niki Koutouras van The City Plug-In. “Wat betreft die commercie, we hebben de samenwerking gezocht met Leidse ondernemers”, vertelt Koutouras. “Onder sommige velden zijn vouchers te vinden, met bijvoorbeeld korting op een knipbeurt of een mandje brood bij Malle Jan. Superleuk dat zij zich hebben willen verbinden aan het spel.”

Nu ligt het Singelspel op het Lakenplein, toekomstig onderdeel van het Singelpark. Het is de bedoeling dat het spel in de toekomst naar andere delen van het park verhuist. Het is nog niet duidelijk of het spel een definitieve plek gaat krijgen in het Singelpark.

Wethouder De Wit vindt het een zeer welkome toevoeging aan het Lakenplein: “Op termijn wordt dit een groen plein, maar ondertussen is het Lakenplein een wat verwaaide, onaangename plek. Daarom is het goed dat dit er nu ligt. Ik vind het erg mooi ontwikkeld: een ouderwets bordspel dat je eigentijds met je telefoon kunt spelen.”

Het spel is ook te spelen op de website.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×