Ook in 2012 ging premier Rutte naar de Matthäus-Passion in de Pieterskerk. Hij werd er ontvangen door burgemeester Lenferink en directeur Frieke Hurkmans van de Pieterskerk. (Archieffoto: Hielco Kuipers).

Matthäus-Passion: Premier Rutte weer naar Leiden

Net als in 2012 gaat premier Mark Rutte morgen niet naar Naarden voor het bijwonen van de Matthäus-Passion maar naar Leiden. In de Pieterskerk luistert hij in ieder geval in het gezelschap van de nieuwe minister van veiligheid Ard van der Steur naar de uitvoering van het Bachkoor Holland.

Bij vorige kabinetten was het traditie dat de premier met een aantal kabinetsleden naar de Matthäus-Passion in Naarden ging. Rutte brak in 2012 met die traditie door naar Leiden te gaan. Sindsdien ruilt hij Naarden af en toe in voor een andere uitvoering.

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×