Illegale bijenstal in Oostvlietpolder moet mogelijk verdwijnen

De Leidse gemeenteraad besluit volgende week of de bijenstal in de Oostvlietpolder mag blijven staan. Volgens een brief van wethouder Paul Laudy (VVD) staat de stal er illegaal.

Toen de gemeente van gedachten veranderde over de polder langs rijksweg A4; het werd niet langer een groot bedrijventerrein juist een groene zone met plek voor recreatie, stelden de imkers Peter van Proosdij en Marcel Betgen voor om een nieuwe bijenstal in de polder te openen. Ze kregen er toestemming van gemeente en Zuid-Hollands Landschap.
Dankzij crowdfunding en scholieren van het het ROC Leiden kwam de stal met acht bijenvolken er begin 2014.

Nu blijkt dat deze er illegaal staat doet Laudy in zijn brief een dringend beroep op de gemeenteraad om later deze maand de bijenstal met terugwerkende kracht alsnog goed te keuren. Want anders moet het bouwsel weer verdwijnen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×