De Koningsbank komt in de kweektuin bij Leiden Centraal te staan. (Foto's: PR).

Koningsbank in kweektuin van het Singelpark

De kweektuin van het Singelpark krijgt een Koningsbank. Wethouder Frank de Wit zal het kunstwerk op zondag 26 april om 15.30 uur in de kweektuin onhullen. De kweektuin bevindt zich achter de bussen aan de voorzijde van het centraal station.

De Koningsbank is geheel bedekt met mozaïeken en gemaakt door Tanya Spijker en Marieke de Goede. Dit tweetal maakte in 2011 ook de Leidse Social Sofa die nu nog aan de voorzijde van het station staat. De Leidse kunstenares Pollie Hogenboom heeft de Koningsbank ontworpen.

Verkleedpartijtje

Alle kinderen worden uitgenodigd als prinses of als prins verkleed te komen, piraten en ridders zijn echter ook welkom. De drie origineelst verklede kinderen winnen een mozaïek workshop. Na de onthulling is er een muzikale bijdrage van de Brass Band van OPEN.

De Koningsbank is tot stand gekomen dankzij een aantal subsidies vanuit de gemeente en met een grote sponsoring van het Druckerfonds en in samenwerking met de Oranjevereniging Leiden.

Singelpark

Het Singelpark moet een aaneengesloten botanisch stadspark worden langs de oude singels. Het park moet het grootste stadspark van Nederland worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×