Twee Leidse groepen strijden dit weekend om een plekje in de Landelijke Scoutingwedstrijden. (Afbeelding: PR).

Twee Leidse groepen op Regionale Scouting Wedstrijden

De Leidse scoutingverenigingen Scouting St. Jozef en de Franciscusgroep doen dit weekend mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Ruim driehonderd scouts uit de regio Hollands Midden doen mee met de RSW 2015 in Bentvelt.

Elk jaar worden de Regionale Scoutingwedstrijden gehouden voor water- en landscouts tussen de 11 en 15 jaar oud. De tieners moeten alles zelf doen; van tent opzetten en kaartlezen tot koken. Ook lopen de scouts een lange tocht, de zogenaamde ‘hike’.

Voor elk onderdeel kunnen de jeugdleden punten verdienen. Ook met spelletjes en spannende opdrachten komen er punten bij. De vijf groepen met de meeste punten gaan door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden.

150 vrijwilligers

Het kamp is ook voor de organisatie elk jaar weer een uitdaging. Dit jaar werken er 150 vrijwilligers mee om de Regionale Scoutingwedstrijden mogelijk te maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×