Dwars door het P.J. Veth-gebouw komt een voetgangerspassage ten behoeve van het Singelpark. (Foto's: Chris de Waard).

Singelparkbrug dwars door universitair gebouw

Eén van de zeven bruggen die ervoor gaan zorgen dat iedereen straks aan de binnenkant van de Leidse singels een ononderbroken rondje kan wandelen door het toekomstige Singelpark gaat dwars door het P.J. Veth-gebouw van de Universiteit Leiden. Het gebouw wordt door de universiteit grondig verbouwd. Daarbij verhuist de ingang van het gebouw van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Nonnensteeg naar de Hortuszijde. Daar komt ook de doorbraak voor het singelpark. Geen brug, maar een passage voor voetgangers.

<iframe width=”100%” height=”450″ scrolling=”no” frameborder=”no” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/203109331&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_comments=true&amp;show_user=true&amp;show_reposts=false&amp;visual=true”></iframe>

Wethouder de Wit geeft een toelichten op de collegebesluiten. Over de bruggen voor het Singelpark, het stedelijk jongerencentrum en andere zaken.

Op zes andere plekken komen wel nieuwe bruggen. Sommige bescheiden, andere imposant. In die laatste categorie vallen in elk geval de nieuwe bruggen die nodig zijn bij de Zijlpoort en bij het Levendaal.

Voor wie alles wil weten, staat hier het Programma Van Eisen voor de Bruggen van het Singelpark.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×