30 April laatste concert in Qbus: Guy Forsyth en band

Guy Forsyth bandMorgenavond wordt in concertzaal Qbus het allerlaatste optreden gegeven. Of, zoals programmeur Hans van Polanen het noemt: “We geven nog even van Jetje met de laatste vol-geluid-show. Dat laatste optreden wordt gegeven door Guy Forsyth met zijn band.

Het is een lange, stoffige en winderige weg geweest voor de uit Austin, Texas afkomstige Guy Forsyth, om te komen tot zijn enerverende live shows en een geluid, dat doorspekt is van de rijke Amerikaanse muzikale traditie. Guy Forsyth brengt met zijn band een unieke mix van folk, rock & blues, dat een geluid geeft dat net zo Amerikaans klinkt als Amerika zelf.

Forsyth en zijn muzikanten nemen alles in zich op en verwerken het in hun liedjes. Met korrelige, organische folk en blues creëert hij een rauw en fascinerend geluid. Guy Forsyth maakte naam bij The Asylum Street Spranklers, een akoestische band wiens muziek geworteld zit in de Amerikaanse muziek van de vroege twintigste eeuw.

Aan Forsyths krachtige, soms donderende stem valt niet te ontkomen. In 2005 won hij onder meer de Austin Music Award for Best Male Vocalist. In 2008 verscheen zijn jongste album ‘Calico girl’, op zijn eigen label Small and Nimble Records. Guy Forsyth heeft geopend voor en het podium gedeeld met muzikanten als BB King, Ray Charles, Lucinda Williams, Jimmy Vaughn, Dr. John, Robert Cray, en vele anderen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×