Henri Lenferink is door de koning officieel benoemd voor een derde ambtstermijn als burgemeester van Leiden. Op 15 mei zitten zijn eerste 12 jaar er op en gaat de nieuwe termijn van zes jaar in. (Archieffoto: Chris de Waard).

Lenferink officieel herbenoemd voor derde ambtstermijn

Koning Willem Alexander heeft heeft officieel besloten dat Henri Lenferink zes jaar burgemeester van Leiden blijft. Eind vorig jaar droeg de raad hem voor, nadat hij had besloten zich opnieuw beschikbaar te stellen. Die dag vierde de burgemeester al een dubbel feestje. Hij ging toen ook een geregistreerd partnerschap aan met Bianca Engelberts.

1036651732.41116-henrihilde.jpgLenferink met toenmalig PvdA-raadslid Hilde Jansen bij één van de vele bezoeken die hij als burgemeesterskandidaat aflegde. Hier bij de viering van vrouwendag op 8 maart 2003 in het Leidse Volkshuis.

Lenferink werd in 2003 benoemd tot burgemeester van Leiden. Daaraan ging een voor Nederland unieke procedure vooraf, waarbij twee kandidaat-burgemeesters het in een referendum tegen elkaar opnamen. De andere kandidaat was toen Harry Groen die later burgemeester van Noordwijk werd.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×