Wachttijd voor huurwoning in Holland Rijnland nu 5,5 jaar

Wie in de regio Holland Rijnland op zoek is naar een huurwoning moet gemiddeld 5,5 jaar ingeschreven staan. dat blijkt uit het jaarverslag over 2014 dat Woningnet Holland Rijnland (WHR) heeft gepubliceerd. In de laatste negen maanden van 2014 zijn er 2.124 woningen verhuurd.

Per 1 april vorig jaar werden de woonruimteverdeelsystemen van Holland Rijnland (globaal groot Leiden en de Bollenstreek) en Rijnstreek (Alphen aan den Rijn en omgeving) in elkaar geschoven. Dat heeft er niet toe geleid dat veel mensen van woonregio veranderden. In de Rijnstreek werden 104 woningen verhuurd uit het oude Holland Rijnland gebied. Andersom gingen 41 woningen uit het oude Holland Rijnland naar woningzoekenden uit de Rijnstreek.

Katwijk, Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn zijn de gemeenten die de meeste woningzoekenden van elders huisvesten. Vooral uit Leiden.

Binnen (WHR) werken 19 corporaties samen. Die bezitten gezamenlijk zo’n 70.000 sociale huurwoningen in Holland Rijnland. Van die woningen kwamen er vorig jaar (van april tot en met december) 2.800 opnieuw beschikbaar voor verhuur (4%). Daarop werd door ongeveer 13.500 mensen gereageerd. In totaal zijn er in de regio 70.000 mensen ingeschreven als woningzoekende. Per 1 juli gaat ook de gemeente Boskoop meedoen aan Woningnet Holland Rijnland.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×