Museum Boerhaave start project Frankenstein

Het museum Boerhaave is een meerjarige samenwerking gestart met het Rijksmuseum Twenthe. Museumdirecteuren Dirk van Delft (Museum Boerhaave) en Arnoud Odding (Rijksmuseum Twenthe) ondertekenden gisteren een overeenkomst. De twee musea gaan zich verdiepen in het thema mens en technologie onder de noemer ‘Project Frankenstein’.

Het beroemde boek uit 1818, over de noodlottige creatie van een kunstmatig mens, is nog altijd relevant volgens het museum. “Ook nu botsen nieuwsgierigheid en vooruitgangsgeloof met een diepgewortelde menselijke angst voor technische vernieuwing. Onze tijd kenmerkt zich door het razende tempo waarmee nieuwe technologieën ons overspoelen. Enerzijds vestigen we onze hoop op innovatie en zijn we trots op onze vindingrijkheid. Anderzijds is er de permanente vrees om 21ste-eeuwse monsters van Frankenstein te baren.”

Het project zal voor het eerst van zich doen spreken op 7 november tijdens het Festival van de Verbeelding in Enschede. Voor de jaren daarna zijn verschillende workshops, tentoonstellingen en symposia gepland, met twee overzichtstentoonstellingen in 2018, 200 jaar na de uitgave van ‘Frankenstein, als finale.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×