Het nieuwe bestuur van COC Leiden met van boven naar beneden Jan-Thijs Nieborg, Femmy van der Hulst, Nicole Menke, Ivo van Spronsen, Rogier van der Linden, Paul van Cleef, Paul Brommet en Youri Hagemann. (Foto: Chris de Waard).

Homobelangen weer behartigd: COC Leiden heeft weer een bestuur

Het COC Leiden, de belangenvereniging voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders, heeft weer een bestuur. Vorig jaar zomer gaf het toenmalige bestuur aan op te zullen stappen. Omdat er geen opvolgers waren, leek de toekomst van COC Leiden enige tijd onzeker. De afgelopen maanden is er door een aantal leden echter hard gezocht naar nieuwe bestuursleden en gisteravond kon tijdens de algemene ledenvergadering een bestuur van acht mensen worden gekozen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207834251″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het afgelopen half jaar had COC Leiden een interim-bestuur van twee personen, Michiel Hoogkamer en Rogier van der Linden, die samen met een grote groep vrijwilligers voor de continuïteit zorgden. Van der Linden blijft voorlopig ook aan in het nieuwe bestuur en gaat zich bezig houden met de horeca.

Na de zomer presenteert de nieuwe bestuursclub hun plannen voor COC Leiden. Ook moet de vereniging zich de komende tijd buigen over het al dan niet aanhouden van het pand aan de Langegracht. De gemeente Leiden verdubbelt de huur en zet daar mogelijk subsidie tegenover, maar die moet elk jaar opnieuw worden toegekend en dat zorgt voor onzekerheid.

Voorzitter vaan het nieuwe bestuur is voormalig GroenLinks Leiden raadslid Jan-Thijs Nieborg,. Penningmeester is Paul van Cleef en pastoor Paul Brommet van de Oud-Katholieke Kerk in Leiden is de nieuwe secretaris. Het bestuur bestaat verder uit Femmy van der Hulst (PR), Nicole Menke (projecten), Ivo van Spronsen (politiek en diversiteitsbeleid), Rogier van der Linden (horeca) en Youri Hagemann (vrijwilligersbeleid).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×