Partij voor de Dieren-raadslid Dick de Vos en wethouder Frank de Wit (D66) (Archieffoto: Partij voor de Dieren).

SP en PvdD: hou op met Round-up!

De gemeente Leiden moet direct stoppen met het gebruik van het chemische onkruidmiddel Round-up’, vinden SP en de Partij voor de Dieren (PvdD). In vragen aan burgemeester en wethouders stellen zij verontrust te zijn over het feit dat de gemeente, ondanks eerdere toezeggingen, nog steeds op sommige plekken gebruik maakt van het bestrijdingsmiddel. Beide fracties willen daarom weten waar en waarom het nog steeds wordt gebruikt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/208285507″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wat de fracties vooral dwarszit, is dat de gemeente sinds vorig jaar de indruk wekt dat gebruik al gestopt was. Nu dat niet zo lijkt te zijn, willen Dick de Vos (PvdD) en Alexandra van den Berg (SP) opheldering. Het middel Round-up van fabrikant Monsanto wordt in verband gebracht met een verhoogde kans op kanker, zo blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Daarom willen zowel de Dierenpartij als de socialisten dat de gemeente Leiden zo snel mogelijk het gebruik volledig stopt.

Ook willen beide raadsleden dat de gemeente met de universiteit, in het onder andere het Bio Science Park, de volkstuinders en woningcorporaties afspraken maakt om het gebruik van Round-up snel af te bouwen.

 

Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×