Ook deze onheilspellend ogende peurbak viel in de prijzen: De Motor Vrienden CLub Black Caps is een motorclub, geen bende. (Foto's: Chris de Waard).

Drie decennia peurbakkentocht in Leiden

Voor de dertigste keer stond het centrum van Leiden gisteravond op z’n kop tijdens de feestelijke peurbakkentocht. De sliert bootjes zorgde weer voor veel (leed)vermaak. Na afloop was er uiteraard ook weer de prijsuitreiking. De jury stond dit jaar onder leiding van Roald Laport (LOS Magazine).

peurbakkentocht (120)

Naast prijzen in de vaste drie categorieën – bedrijven, verenigingen en particulieren – was er dit jaar nog een extra prijs. Vriendengroep De Stamgasten deed namelijk voor de 20e keer mee en ging zo’n beetje elk jaar met een prijs aan de haal. Dit jaar kregen ze daarom een oeuvreprijs voor 20 jaar deelname.

 

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/212461975″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Beluister hier het radioverslag dat Chris de Waard maakte van de Peurbakkentocht.

Alle winnaars op een rij:

Particulieren
1. Henny de Vos (Black Caps)
2. Frappant Sloep
3. Jeroen Volwater

Verenigingen, Stichtingen & Non Profit
1. Otis
2. 3 October Vereeniging
3. Boter, Kaas en Overblijf

Bedrijven
1. Heineken
2. De Eetclub
3. COC/Gaycafé de Roze Beurs

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×