Beeldend kunstenaar Twan Berendsen tijdens de opening van Beelden in Leiden bij het door hem gemaakte beeld Intoxication. (Archieffoto: Chris de Waard).

Beelden in Leiden gedupeerd door schade na diefstal

intoxicationVoor de tweede keer is tijdens de beeldententoonstelling Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht schade ontstaan aan het beeld ‘Intoxication’ van kunstenaar Twan Berendsen uit Den Bosch. Kort na de opening werd er een arm van het beeld afgebroken. De kunstenaar heeft die schade toen wel zo goed mogelijk hersteld, maar het was al reden om het beeld begin juni niet op te nemen in de veiling van BIL.

Afgelopen weekeinde ging het echt goed mis. Het hele beeld werd in de nacht van zaterdag op zondag losgewrikt en meegenomen. De volgende morgen werd het teruggezet bij de Lutherse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht. Vlakbij de plek waar het werd meegenomen. “Soms kan ik er geen touw aan vastknopen,” zegt een bedroefde Arjen Pels Rijkcen, bestuursdlid van Beelden in Leiden: “Intoxication staat nu in stukken in onze galerie.”

Mede-bestuurslid Joque Mulder, voorzitter van BIL, wijdt het vandalisme aan drugs en drank: “Het is elk jaar gesodemieter tijdens de Lakenfeesten. Kunnen mensen dan niet meer feesten zonder al die drank?”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205615882″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Bij de opening van Beelden in Leiden vertelde de kunstenaar nog enthousiast over zijn creatie.

112 Sleutelstad Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×