Scooterrijder ernstig gewond bij aanrijding op Churchilllaan

6

04072015_ongeval_bazelstraat_ldn_WPF_3716Op de kruising van de Bazelstraat met de Churchilllaan is zaterdagavond een scooterrijder ernstig gewond geraakt. De scooterrijder kwam in botsing met een auto. Volgens omstanders kwam de scooterrijder vanaf de verkeerde kant de kruising oprijden. Het slachtoffer is naar ziekenhuis gebracht.

Delen

6 reacties

 1. Eric van 't Groenewout op

  Gelet op de hoeveelheid ongelukken met scooters, zou je bijna een scooterverbod in Leiden bepleiten. Om redenen van milieutechnische aard, worden benzinescooters wat mij betreft al per direct verboden: Brommers en scooters stoten per seconde meer ultrafijn stof uit dan vrachtwagens en twee keer zo veel als een gemiddelde auto. Dat bleek al eerder uit onderzoek van de Fietsersbond en de Universiteit Utrecht. Zie: http://www.qwic.nl/nl-NL/blog/2013/07/18/266-benzine-scooter-nog-vervuilender-dan-gedacht.html

 2. een Leids burger op

  Er zijn ook electrische scooters. Maar of dat voor de veiligheid veel zal uitmaken? Citaat uit de berichtgeving:”Volgens omstanders kwam de scooterrijder vanaf de verkeerde kant de kruising oprijden.” Scooterrijders moeten gewoon net als andere verkeersdeelnemers gewoon goed opletten en de verkeersregels in acht nemen.

 3. Je ziet vaak dat berijders van fietsen, scooters en bromfietsen bochten afsnijden, domweg niet uitkijken en blijkbaar ervan uitgaan dan anderen wel opletten, voorzichtigheid betrachten en zich aan de regels houden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de bezorgertjes van rommelpizza’s en ander smerig snelvreten!
  Over het levensgevaarlijke gebruik van een ‘slimme’ telefoon in het verkeer wilde ik het eigenlijk niet hebben, ook niet over fietsende dombo’s met een koptelefoon op, waardoor luide muziek het lege hoofd wordt ingestuurd, die geroep, gebel en getoeter niet kunnen en willen horen. Maar vandaag zag ik nota bene een fietsende jonge vrouw (moeder?) op de weg (een kruispunt zelfs) met een peuter in het kinderzitje, de blik op het telefoonschermpje en slechts één hand aan het stuur.
  En dan vindt de ministeriële VVD-troela het niet nodig om de verkeersregels aan te passen en pittige boetes voor dergelijk roekeloos verkeersgedrag in te voeren. Rijwiel in beslag nemen en zulk wangedrag onder het strafrecht laten vallen zou daarnaast ook prima zijn.

Je bent nu offline