Politie op zoek naar aanrander

Een nog onbekende man heeft afgelopen maandagavond een jonge vrouw aangerand die op de Morssingel fietste. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. De man rende rond 20.30 uur ineens op de vrouw af en pakte haar beet. Terwijl hij haar vasthield, betastte hij haar.

Er ontstond een worsteling tussen de vrouw en haar belager. Dat trok de aandacht van een automobilist. De man stopte en  schoot de vrouw te hulp. Hij probeerde haar te ontzetten, maar dat lukte pas toen er ook de twee inzittenden van een inmiddels gestopte bestelbus hulp boden.

De drie mannen hielden de verdachte vervolgens onder controle zodat het slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Leiden, kon wegrijden. Nadat de vrouw was weggefietst, hebben de mannen de verdachte laten gaan.

De politie is op zoek naar de dader van deze aanranding en komt graag in contact met de mannen die het slachtoffer hebben ontzet, maar ook met andere getuigen die het voorval hebben zien gebeuren.

De verdachte is een blanke man met een lang gezicht en een lange neus. Hij heeft volle lippen en in zijn onderlip had hij een wondje. De vrouw schat dat haar belager ongeveer 24 jaar oud is en zo’n 1.83 meter lang. Verder heeft de aanrander een breed, sportief en sterk postuur. Hij was maandag gekleed in een blauwe spijkerbroek en een leren jack, waarvan de mouwen mogelijk van een andere stof waren. Hij droeg een zwart petje.

Iedereen met meer informatie over deze aanranding wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de afdeling Zeden van de Eenheid Den Haag via 0900-8844. Tipgevers die anoniem willen te blijven, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×