Preventief omgezaagde boom op de Rijn- en Schiekade. (Foto: Chris de Waard).

Vragen SP en Dierenpartij over noodkap bomen

De SP en de Partij voor de Dieren in Leiden hebben vragen gesteld over de noodkap van bomen die plaatsvond na de zomerstorm van afgelopen weekend. Beide partijen willen weten hoeveel bomen er in de stad uit voorzorg zijn gekapt. Ook willen de gemeenteraadsleden Van den Berg (SP) en De Vos (PvdD) weten op welke gronden er is gekozen voor noodkap. De kaalslag die de noodkap tot gevolg heeft, baart de twee fracties zorgen.

De Partij voor de Dieren wil weten of op de plekken waar bomen gekapt zijn, volwaardige grote bomen worden terug geplant. Dat is een wens die de gemeenteraad eerder uitte. Bij herplant pleit de Dierenpartij ook voor een grotere variatie in de te planten bomen om de kans op boomziekten te verminderen. De SP is benieuwd of bomen in Leiden vaak genoeg worden gecontroleerd op ziektes en zwaktes, zodat eerder kan worden ingegrepen en noodkap niet nodig is.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×