Het gebouw van de Royal Society of Arts in Londen. (Foto: PR).

Leidse studente fellow Royal Society of Arts

De twintigjarige Leidse studente Georgina Booth is benoemd tot fellow (lid) van de Britse Royal Society of Arts vanwege haar betrokkenheid met en inzet voor mens en maatschappij. Op het ogenblik studeert zij rechten aan de Universiteit Leiden. Naast haar studie is zij altijd heel erg maatschappelijk betrokken geweest.

Zij heeft haar eigen vredes- en kinderstichting, Stichting 4U&U, waarmee zij vrijwilligerswerk wil aanmoedigen onder jongeren en vrede wil bevorderen (zij is ook de Ambassadeur van Vrede van het Ministerie van Vrede – onderdeel van Pax). In het verleden was zij de jeugdambassadeur “Mens en Maatschappij” voor gemeente Haarlemmermeer.

De Royal Society of Arts bestaat uit een groep “achievers and influencers” die tot de Fellowship zijn benoemd. Huidige Fellows zijn o.a. Stephen Hawking (wetenschapper), Dame Judi Dench (acrtice) en Sir Tim Berners-Lee (‘ontwerper’ internet) en voormalige Fellows zijn o.a. Benjamin Franklin (Amerikaanse ‘Founding Father’, Charles Dickens (schrijver), Marie Curie (wetenschapper) en Karl Marx (econoom). Als “Fellow” draagt Georgina nu de titel “FRSA” bij haar achternaam.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×