Leidse studente fellow Royal Society of Arts

5

De twintigjarige Leidse studente Georgina Booth is benoemd tot fellow (lid) van de Britse Royal Society of Arts vanwege haar betrokkenheid met en inzet voor mens en maatschappij. Op het ogenblik studeert zij rechten aan de Universiteit Leiden. Naast haar studie is zij altijd heel erg maatschappelijk betrokken geweest.

Zij heeft haar eigen vredes- en kinderstichting, Stichting 4U&U, waarmee zij vrijwilligerswerk wil aanmoedigen onder jongeren en vrede wil bevorderen (zij is ook de Ambassadeur van Vrede van het Ministerie van Vrede – onderdeel van Pax). In het verleden was zij de jeugdambassadeur “Mens en Maatschappij” voor gemeente Haarlemmermeer.

De Royal Society of Arts bestaat uit een groep “achievers and influencers” die tot de Fellowship zijn benoemd. Huidige Fellows zijn o.a. Stephen Hawking (wetenschapper), Dame Judi Dench (acrtice) en Sir Tim Berners-Lee (‘ontwerper’ internet) en voormalige Fellows zijn o.a. Benjamin Franklin (Amerikaanse ‘Founding Father’, Charles Dickens (schrijver), Marie Curie (wetenschapper) en Karl Marx (econoom). Als “Fellow” draagt Georgina nu de titel “FRSA” bij haar achternaam.

Delen

5 reacties

  1. M van der Wiel op

    Bedankt voor de link. Wat een eer dat je op die Fellow lijst staat Georgina. Ik ben een fan van de uitvinder van de World Wide Web Tim Berners-Lee en Charles Dickens en die staan op de lijst van Fellows. Gaaf!

  2. Piet Pekelharing op

    Oh, die R in RSA staat voor Royal. Ik had nog zo gehoopt dat die voor Republican stond.

  3. Raphael Brandsma op

    Miss Booth , met vriendelijkheid van het hart , is een duif van vrede en een kampioen van de kinderen in nood . Haar bruisende geest en warm filantropie is een zegen voor de wereld .

Over de auteur

Je bent nu offline