PvdA: "Laat vuilniswagens op ander tijdstip rijden dan scholieren"

De scholen zijn weer begonnen! Een waarheid als een koe en bovendien de bekende slagzin van de jaarlijkse verkeerscampagne van Veilig Verkeer Nederland. De organisatie vraagt aandacht voor de fietsende scholieren, die in elk jaar september meer dan anders betrokken raken bij verkeersongelukken. Een reden dat ouders steeds vaker liever hun kinderen per auto naar school brengen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/221002571″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

De PvdA Leiden is mede bezorgd over de verkeersveiligheid rondom scholen in hun stad, en ziet nog verbetermogelijkheden. “Een specifiek probleem zijn vuilniswagens”, zegt duo-raadslid Martijn Otten. “Die rijden precies op het moment dat kinderen fietsen ook rond in de wijk. Het moet simpel zijn die schema’s aan te passen.”

Een ander knelpunt is volgens Otten de PI De Brug aan de Wassenaarse Weg, een school met speciaal onderwijs. “Een probleem is dat de busjes die de kinderen naar school brengen, niet direct bij de school kunnen parkeren, waardoor de kinderen een stuk moeten lopen. Daar is tot op heden geen goede oplossing voor gevonden.”

Otten is verder positief over de verkeersveiligheid in Leiden. “Als het goed is, is de het de laatste jaren wel veiliger geworden voor scholieren, aangezien de gemeente hard bezig is geweest veiligere wegen te creëren rondom scholen. Bij bijvoorbeeld de Leidse Houtschool en Lorentzschool gebeurt dat nu, en dat is goed.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×