Spandoek op het Stationsplein vraagt aandacht voor de inzameling door 'Leiden verwelkomt vluchtelingen'. (Foto's: Ivo van Spronsen en Anja de Wit).

Verzamelpunt pakketten vluchtelingen nu al succes

Barmhartigheid is vrouwelijk, dat zegt het woordenboek. Ook in de realiteit blijkt dit zo te zijn. Vooral vrouwen helpen mee met het inzamelen van welkomstpakketten voor vluchtelingen op het Stationsplein. Vandaag staat de organisatie ‘Leiden verwelkomt vluchtelingen’ er van 11.00 tot 16.00 uur met een stand en een band om donaties van inwoners van de sleutelstad in ontvangst te nemen.

“Tussen 11 en half twaalf stond er daadwerkelijk een lange rij van mensen die een pakket bij zich hadden. Sommigen kwamen zelfs met twintig dozen aanzetten,” aldus Jan die namens de organisatie de pers te woord staat. “Daarna is er een continue stroom van mensen met spullen.” ‘Leiden verwelkomt vluchtelingen’ verwacht dat hun doel: het ophalen van duizend tot vijfduizend pakketten wel gaat lukken.  Deze worden dan eerst opgeslagen tot dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) deze komt op halen om te verspreiden onder de naar Nederland gekomen vluchtelingen uit voornamelijk Syrië.

Jan nodigt iedereen natuurlijk van harte uit om vanmiddag nog langs te komen met spullen. Dan overtreft het aantal pakketten misschien nog wel de verwachting. Tot nu toe is er van alles ingeleverd hoewel speelgoed, toiletartikelen en typisch Nederlands lekkernijen als stroopwafels de boventoon voeren.

‘Leiden verwelkomt vluchtelingen’ vraagt mensen verder om: welkomstbriefjes en tekeningen, speelkaarten, bal of spelletjes, wat (houdbaar) eten en drinken, kleding, schriftjes en schrijfwaren, pennen (kleur)potloden, stiften en leuke dingen die iemand blij kunnen maken.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×