De negen molens die Leiden rijk is, zijn komende zondag geopend. (Hoofdfoto: PR. Fotp bij radioreportage: Ivo van Spronsen).

Leidse molens zondag open voor publiek

Komende zondag, 20 september, kan het publiek negen Leidse molens bezoeken. Deze zijn geopend op de Leidse molendag die ieder oneven jaar wordt gehouden op de derde zondag in september. Met voldoende wind kunnen acht van de negen molens ook daadwerkelijk draaien. Leiden heeft nog veel werkende molens binnen haar stadsgrenzen en is daarmee een echte Hollandse molenstad. Molendag-poster 2015Van de Kikkermolen, de kleinste wipmolen van Nederland, tot de grote Molen De Valk aan de Lammermarkt aanstaande zondag zijn ze allemaal te bezichtigen voor de liefhebber van Nederlandse cultuurgeschiedenis.

Naast het bekijken van werkende molens valt er ook nog veel zien tijdens de vele verschillende extra activiteiten in of bij de molens. Zo is er onder andere een palingrokerij bij de Stadsmolen aan de Gooimeerlaan en is er een gratis pendelboot tussen Molen de Put en Molen De Heesterboom (Noordman). Voor wie alle negen molens gaat bezoeken is een stempelkaart een goed idee: drie stempels levert een leuke ansichtkaart op. Molen de Valk is van 13.00 tot 17.00 uur geopend. De overige geopende molens zijn De Heesterboom, De Herder, De Put, Maredijkmolen, Rodenburgermolen, Stevenshofjesmolen, Stadsmolen en de Kikkermolen. DezeĀ molens zijn van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×