Een van de bijzondere objecten op de expositie is de Leidse minigrail. Een bol die werd gebruikt bij een uitgebreid onderzoek om door Einstein voorspelde gravitatiegolven op te vangen. Dat is nooit gelukt, maar wie weet heeft Einstein niet alleen oude vrienden maar ook 'future friends' die het project nieuw leven inblazen. Op de foto het team dat onder leiding van professor Georgio Frossati jaren met de minigrail heeft gewerkt. (Hoofdfoto: Chris de Waard, reportage: J.P. Kranenburg).

Expositie Einstein & Friends officieel open in Museum Boerhaave

Gisteren is onder grote belangstelling de tentoonstelling Einstein & Friends geopend door de Israelische ambassadeur Haim Divon. Tot begin volgend jaar is de bijzondere expositie te bezichtigen in het Leidse natuurwetenschappelijke museum Boerhaave. Naast de tentoongestelde voorwerpen is er ook een uitgebreid extra programma samengesteld. Variërend van een Duits biertje, ein Steinie, en een arrangement in samenwerking met Etablissement Einstein aan de Nieuwe Rijn, tot een fietstocht langs plekken waar Einstein iets mee had.

Dirk van Delft is niet alleen de directeur van Museum Boerhaave, maar nam voor het eerst ook de rol van conservator op zich en stelde de tentoonstelling samen.

Vincent Icke, hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden, vertelde bij de opening over het heelal rond Einstein. Na afloop sprak Chris de Waard nog even door met de astrofysicus die zichzelf vergeleken met Einstein een dwerg noemt.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×