De 21e Kunstroute die afgelopen weekend werd gehouden was een succes. (Foto's: J.P. Kranenburg).

21e Kunstroute Leiden groot succes

Dit weekend organiseerde Stedelijk Museum de Lakenhal voor de 21e maal de Kunstroute, een jaarlijks terugkerende kans voor een kijkje achter de schermen bij één of meer van de kunstenaars die de stad rijk is. Leiden bruist van kunst en cultuur en de kunstenaars praten daar graag over. Op zaterdag 26 september gaf directeur Meta Knol in de voorhal van De Lakenhal het startsein.

Om 11.00 uur verwelkomde zij de aanwezigen, waaronder uiteraard veel kunstenaars en de wethouder van Cultuur. In haar openingspraatje wees zij er op, dat met in totaal meer dan 150 deelnemers op bijna 90 locaties de Leidse Kunstroute de grootste van Nederland is. Niet alleen binnen de singels, maar ook steeds meer ruimtes en terreinen daarbuiten worden door kunstenaars ontdekt en ingericht. Zoals Meta Knol het uitdrukte: ‘De kaart in het routeboekje is inmiddels te klein voor alle activiteiten’.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×