Asterix en Obelix.

Mevrouw Kern organiseert Asterixnacht

Volgende week donderdag 22 oktober komt het nieuwste deel van de legendarische stripserie Asterix uit: Papyrus van Caesar. In het kader van deze uitgave organiseert stripwinkel Mevrouw Kern de avond ervoor een speciale themanacht. Een dergelijke Asterixnacht begint een heuse traditie te worden: het is de vierde keer dat Mevrouw Kern aan de hand van een nieuw Asterixalbum de nacht organiseert.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/228361287″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Er zullen twee lezingen gehouden worden: classicus en Asterix-kenner Jaap Toorenaar zal gaan vertellen over de vrolijke kant van het Gallische stripfiguur. Ook komt Timo Epping, medewerker van het Rijsmuseum van Oudheden, een verhaal houden over de tijd waarin de verhalen van Asterix spelen.

Naast de lezingen zal er ook een kennisquiz worden gehouden, waarbij kennis van Asterix en zijn kompanen nodig zal zijn. Om middernacht zal de eigenaar van Mevrouw Kern, Hans Edink, het nieuwe album presenteren.

Cultuur Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×