Burgemeester Bloemen heette vanmorgen de 123 vluchtelingen welkom in de Klaverhal. (Foto's: Sleutelstad).

Vluchtelingen verwelkomd door Zoeterwoudse burgemeester

Burgemeester Liesbeth Bloemen heeft vanmorgen de groep vluchtelingen welkom geheten die vanuit de Voorschotense Vliethorst naar de Klaverhal zijn overgebracht. Ook hier blijven ze maximaal een week. Eenzelfde verhuizing heeft vanmorgen plaatsgevonden van de 3 Octoberhal in Leiden naar De Cuyl in Oegstgeest.

Het gaat om vluchtelingen die grotendeels afkomstig zijn uit Syrië. Zij zijn nog maar kort in Nederland. Het gaat met name om gezinnen met kinderen en alleenreizende mannen waarvan het gezin nog in het moederland is. Medewerkers van COA en vrijwilligers van de stichting Vluchtelingenwerk en het Rode Kruis begeleiden de asielzoekers. Zij zijn vrij het terrein te verlaten van ’s ochtends 07.00 uur tot en met 22.00 uur. Er komt dag en nacht beveiliging.

De 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten worden vandaag schoongemaakt. Vanaf morgen is de Vliethorst weer beschikbaar voor de sportclubs, de 3 Octoberhal gaat maandag weer open.

Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×