SP en FNV trekken samen op in een protest tegen een proef met zorgaanbesteding op wijkniveau. (Foto's: J.P. Kranenburg).

SP Leiden en FNV demonstreren tegen proef Achmea met aanbesteding zorg

De SP en de FNV demonstreren vanmiddag bij het hoofdkantoor van zorgverzekeraar Achmea in Leiden. Aanleiding voor de gezamenlijke demonstratie is een proef die Achmea in drie gemeenten houdt. Zorgaanbieders in Utrecht, Ommen-Hardenberg en Zwolle moeten op wijkniveau inschrijven voor wijkverpleging. De zorgaanbieder krijgt 100% van het tarief voor cliënten die zorg ontvangen van een door Zilveren Kruis Achmea gegunde aanbieder, voor overige cliënten krijgt de aanbieder maar 75% van het tarief.

“‘Het gevolg is dat er binnen één gemeente verdeeldheid ontstaat over de financiering, keuze en kwaliteit van de zorg,” zegt Cor de Beurs, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. “Wij willen daarom dat deze proef zo snel mogelijk stopt.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×