Professor Dr. P.J. Blok (Foto: PR).

P.J. Bloklezing over Leidse glasschilderkunst

Prosper de Jong, conservator van de Lakenhal, verzorgt de P.J.Bloklezing 2015. Hij spreekt over glasschilderkunst in Leiden in de zestiende en zeventiende eeuw. Gebrandschilderde glasrondjes met een fijn geschilderde voorstelling moeten in de eerste helft van de zestiende eeuw vele ruimtes in Leiden en daarbuiten hebben versierd. Uit archiefonderzoek is gebleken dat er in de periode 1475-1550 in de stad meer dan vijftig mensen glasschilder van beroep waren. Tijdens de lezing vertelt De Jong hierover.

De lezing vindt plaats donderdag 5 november om 20.00 uur in het Klein Auditorium van het Academiegebouw, Rapenburg 73. De P.J. Bloklezing, een samenwerking van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL), de Universiteit Leiden en het Leidsch Dagblad, is genoemd naar prof. P.J.Blok (1855-1929), hoogleraar vaderlandse geschiedenis in Leiden van 1894 tot 1925 en oprichter van de HVOL. Iedereen is welkom en toegang is gratis.

Cultuur Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×