Emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis Fik Meijer vertelt op 24 november bij Kooyker over zijn nieuwe boek. (Foto: PR).

Fik Meijer herschrijft geschiedenis Jezus

De Leidse historicus Fik Meijer komt op dinsdag 24 november bij boekhandel Kooyker vertellen over zijn nieuwe boek ‘Jezus en de vijfde evangelist’. In zijn nieuwe boek probeert de emeritus hoogleraar vanuit het perspectief van de Romeinse geschiedschrijver Flavius Josephus het leven van Jezus te reconstrueren. Flavius Josephus werd enkele jaren na de kruisdood van Jezus in Jeruzalem geboren. Hij wordt wel de vijfde evangelist genoemd. Josephus maakt het mogelijk Jezus te vergelijken met andere profeten, messiassen, zelfverklaarde koningen en wonderdoeners. Want Jezus was niet de enige.

Fik Meijer vertelt over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, het geweld in Getsemane, de kruisdood als ultieme straf en Jezus’ opstanding uit de dood. Bijbelse personen uit Jezus’ omgeving krijgen in dit boek een nieuw gezicht: Johannes de Doper, Pontius Pilatus, Barabbas, Judas Iskariot en Jezus’ broer Jakobus. Zo komt de historische Jezus tot leven.

De avond begint om 19.30 uur en toegang kost vijf euro. Reserveren is gewenst.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×