De Atlas op zoek naar het thuisgevoel in de Pieterswijk

De Atlas, de tot theater en huiskamer omgebouwde bouwkeet van PS|theater,  heeft de afgelopen jaren rondgereisd door Leiden. Na de Slaaghwijk, de Mors en de Kooi komt de keet van de Atlas terug naar de Pieterswijk. Op vrijdag 6 november was de eerste buurtborrel voor de Pieterswijk, hier werd uitleg gegeven over de muzikale theaterroute van het PS|theater dat wordt georganiseerd van 14 tot en met 23 december in de Pieterswijk.


Chris de Waard was aanwezig bij de eerste borrel in het PS|huis in de Pieterswijk. Hier luisterde hij naar het optreden van Eva Mathijssen,  naar de toespraak van Pepijn Smit, en sprak met Tijs Huys.

Op vrijdagavond deelden de theatermakers hun thuisgevoel. Eva Mathijssen liet horen wat voor haar een gevoel van thuis geeft in een huis. Tijs Huys liet de bezoekers ook toen in zijn ‘thuisgevoel’. Midden in het pand van PS|Theater had hij een hut gebouwd, zoals hij deed toen hij klein was. De bezoekers werden gevraagd om naar binnen te gaan om zijn thuisgevoel te ervaren.

Het thuisgevoel in de Nestelaar
Vanaf maandag zijn de theatermakers de wijk in gedoken en begonnen met het zoeken naar verhalen over thuis voor hun nieuwe voorstelling Nestelaar. De voorstelling, die speelt van 14 tot en met 23 december, gaat over het ‘thuisgevoel’ en gaat daarom ook langs de huizen in de Pieterswijk.

“Nestelaar gaat de wijk in, waar je een buitengewoon mooi kijkje gaat krijgen in de wijk”, vertelt Pepijn Smit, artistiek leider van het PS|theater. “Je gaat bij mensen op de bank zitten of aan de keukentafel. Je loopt door steegjes waar je normaal niet komt, om zo een kijkje te nemen in de Pieterswijk zoals je het nog nooit eerder hebt gezien”.

Buurtborrel
Iedere vrijdag organiseert PS|theater een buurtborrel, waar de theatermakers de stand opmaken van hun wijkproject via muzikale en theatrale optredens. De borrels zijn voor iedereen welkom die nieuwsgierig is. De theaterborrel vind plaats van 17.00 tot 18.30 uur in het PS|huis aan de Raamsteeg 2A.

Mensen met een verhaal over hun ‘thuisgevoel’ kunnen deze kwijt bij de Atlas. De Atlas staat eerst twee weken in de Doezastraat en reist vervolgens naar het Gerecht. Meer informatie over het theatergezelschap en over de voorstelling ‘Nestelaar’ vind je op de website van het PS|Theater.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×