Afgelopen zaterdag was de Leidse Schouwburg verlicht in de kleuren van de Franse vlag. Op die manier werd de inwoners van Parijs een hart onder de riem gestoken. (Foto: Chris de Waard).

PvdA wil kleurige verlichting stadhuistoren

De stadhuistoren zou moeten worden voorzien van LED-verlichting die van kleur kan veranderen. Op die manier kan de stad een duidelijk zichtbaar statement maken bij zowel vrolijke als droeve gebeurtenissen. Dat wil PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla. Wethouder Laudy wil die discussie over enkele maanden voeren als de raad zich buigt over de herziene ‘illuminatienota’ waarin de gemeente vastlegt welke gebouwen worden aangelicht en ook op welke manier.

PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla over kleurige LED-verlichting in de stadhuistoren.

Laudy nam vanavond wel alvast een voorschotje op die discussie: “Hoewel ik de verlichting van de Schouwburg mooi initiatief vond, is het college toch niet meteen voorstander van dit soort verlichting. Aanlichtingsplannen zijn ingewikkeld. Zo maar even iets wijzigen is best een heel gedoe en bovendien moeten we de¬†cultuurhistorische waarde van de stad koesteren. Dat doen we met de uniformiteit in de verlichting zoals we die nu kennen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×