Leidse klimaatactivisten bezetten de burcht en roepen iedereen op om op de Burcht te komen kijken, zich aan de soep te warmen en een klimaatwens in de boom te hangen. (Foto's: J.P. Kranenburg en Chris de Waard).

Leidse klimaatactivisten bezetten de Burcht

Leidse klimaatactivisten hebben aan het eind van de ochtend de Burcht symbolisch als vluchtheuvel in gebruik genomen. In de bomen bij de Burcht zitten drie klimmers met spandoeken waarop staat ‘Climate Justice Now’. Met de actie vragen zij aandacht voor de klimaatproblematiek. De activisten roepen iedereen op om op de Burcht te komen kijken, zich aan de uitgedeelde soep te warmen en een klimaatwens in de boom te hangen. De actie duurt van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Maandag gaat in Parijs de klimaatconferentie van start met als doel het bereiken van een nieuw klimaatakkoord. Veel organisaties vinden echter dat de afspraken die nu op tafel liggen onvoldoende zijn om de gevolgen van klimaatverandering werkelijk in te dammen. Daarom vinden dit weekeinde over de hele wereld acties plaats die aandacht vragen voor klimaatverandering.

Klimaatvluchtelingen
In het kader van de klimaatconferentie in Parijs voeren ook Leidse activisten onder de naam GroenFront actie. In hun flyer schrijven ze: “Wetenschappers voorspellen twee meter zeespiegelstijging voor het jaar 2100. Als er nu geen maatregelen worden genomen, zal de zeespiegel nog verder stijgen en zijn de toekomstige Leidenaren genoodzaakt om het als klimaatvluchtelingen hogerop te zoeken”.

AA103

Wensen
Vanuit de bomen laten de klimmers touwtjes met onbeschreven blaadjes naar beneden komen en nodigen de bezoekers van de Burcht uit om een klimaatwens in de boom te hangen. De wensen worden gefotografeerd en op het internet geplaatst.

burcht

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×